I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, March 5, 2010

Thank you Allah – Maher Zain

I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
further and further away from you

Ooooo Allah, you brought me home
I thank you with every breath I take

الحمد لله الحمد لله
All praises to Allah


I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud
to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that's when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you

الحمد لله
All praises to Allah

Allah, I wanna thank you
I wanna thank you for all the things that you've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope

O Allah, I wanna thank you
I wanna thank you for all the things that you've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank you for bringing me home

الحمد لله
All praises to Allah

الحمد لله

Wednesday, March 3, 2010

A Whale Giving Birth

Actually, mula2 terdetik nak cari video ni sebab seorang dari ramai2 student yang bertanya,ikan paus dikelaskan dalam kumpulan haiwan apa? i jawab mamalia,then mcmmana ikan paus beranak? oopss... how ya...?? x pernah terlintas lak dalam kepala ni nak tahu mcm mana ikan paus ni beranak, dengan jujurnya, i jawab let me check first.. pastu i pun balik la,search.. bertemu la jawapannya... begitu rupanya... hebatnya ciptaan Allah, menciptakan sesuatu dengan keunikan yang tersendiri. tak pernah terlintas begitu rupanya kelahiran seekor anak ikan paus.. kelahiran dan kewujudan seorang yang bergelar manusia? i'm sure lebih hebat lagi daripada ni.. TAPI... kenapa ikan paus je yg beranak? kenapa ikan lain bertelur? sebab ikan paus besar, ikan lain kecik ke? heemmm.... kene cari lagik la ni... TENGOK BETUL2......

video

Frontpage Sci-Tech Bulletin

Ini adalah hasil kerja individu yang perlu kepada penggunaan Microsoft Publisher. Sangat simple berbanding rakan sahabat yang lain sebab saya ni sangat la lurus orangnya. keluar template gitu... gitu jugak la yg dibuatnya. xde rasa nak menambah langsung. x terlintas lak, bila tgk kawan2 punya terang2,colourfull, baru rasa nak tambah, tp dah terlambat.. nak anta dah... so, terima la seadanya hasil tugasan ini...